Известие

Collapse
No announcement yet.

опасно ли е темп. 110 градуса

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Много е вероятно, ама много и уреда ти да си показва каквото му скимне.......
    Щом помпата е сменена, остава, както ти написаха по-нагоре, затлачена система или това в цитата. Няма ли някой с VISA около теб да я закачите, за да проверите, какви температури показва датчика за ЕКУ-то? Моят за уреда в момента(Veglia) лъже с по-ниски градуси, купих си EPS, или както е там, ментак и чрез ВИЗА-та установих, че внася излишна паника. Този за ЕКУ-то не мина 88, перката се вкл. на 86 (само с 1 - с бързата степен съм, и на датчика за палене на перката си пише 85-87), а уреда сигнализираше 110...

да де ако е духнала гарнитура трябва или да пресече маслото или да ми надува маркучите или балони в разш.съд
    Или да изхвърля на изп. колектори и да пушиш на парен локомотив.
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

хубу де в мануала пише че степен 1 се пуска на 92 градуса, степен 2 се пуска на 97-98 градуса! На мен ми се пускат степените след като стрелката минава показанието 90 градуса - накъде на 95-97 предполагам, но е наклонена надясно, не е вертикална стрелката! Та може и цялата работа да е грешно табло. Аз лично съм сменял таблото и със старото пускаше перката на показание на стрелката преди 90 градуса, а сега е след с това! Та незнам кое е точно вярното! Другите уреди как са ти по таблото?

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от konov Покажи съобщение
        като вкл .перката тем. пада но не много просто нещо немога да я схвана тая работа възможно ли е да е от това че я карам с водаи да се е полепил котлен камък по термостата или да сее затлачил радиатора?
        Това е отговора! Не се е затлачил, виж да не е запечатан вече ...
        Изпробвал съм го вече

Comment

благодаря на всички за отговорите .тези дни ще я закарам и на диагностика и да се види откъде ще излезе проблема с високата тем.

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
            Първо това не е вода и второ е под налягане, така че може и на 120градуса да стигне без да заври Докато системата е с антифриз и той не е заврял и изкипял СЕ ОХЛАЖДА. Много е вероятно, ама много и уреда ти да си показва каквото му скимне щото на 5-та по надолнище да удари 110 градуса според мен не е възможно освен при издухана гарнитура или друг сериозен проблем - помпа, термостат и т.н. Моята например вдигна преди 2 седмици 110 гр - гася, паля веднага и стои на 90! Е това какво е?

Колега,
            Я раздуй какво е товая налягане в системата на 155.
            Тва да не е голф?
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
              Колега,
              Я раздуй какво е товая налягане в системата на 155.
              Тва да не е голф?
              Клъцни си единия маркуч с ножицата и ще разбереш
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

аз несъм спец но симптомите на издуханата гарнитура не са ли еднакви при всички атомобили. незнам но може и да греша сега е момента знаещите да светнат незнаещите защото отначало като взе да ми завира и хвърля водата 1во за гарнитура ми доиде на ум но румен от кл. сервиз ме опроверга.

Comment

Е ще ми изтече водата, ако го резна с ножицата
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

на алфа охлаждането е с ниско налягане не пишете глупости и си сменете капачките
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

човека каза че ще ходи на диагностика. а тези дето смятат че 110 градуса са нормални да са живи и здрави и да събират пари за ремонт. Не знам дали колегата има термометър и за маслото но по-мой скромни наблюдения (при мръсен маслен радиатор) дори и при 120 градуса на маслото водата не подминава 93 - 95 градуса
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

А ако се съмняваш в показанията на уредите е най- лесното нещо да измериш температурата на водата в разширителният съд при загряла кола.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          на алфа охлаждането е с ниско налягане не пишете глупости и си сменете капачките
                          Ми изказвай се по-навреме да пишем по-малко глупости това не го знаех, но аз все пак съм написал налягане а дали е ниско или високо ... при Алфа явно е ниско те италианците са с особено мнение по всички въпроси
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Аз защо мислиш се зачепках с тебе?
                            Баце все пак тук е технически раздел - ако не си сигурен какво пишеш - по добре не пиши за да не се подвеждат колегите!

На 155 капачката е с вгрдаден гумен пръстен и ако не се е одървил играе ролята на клапан който изпуска налягането, така че можеш да развиеш капачката на разш. съд по всяко време и то без да ти измие очите с вряла вода.

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                              Аз защо мислиш се зачепках с тебе?
                              Баце все пак тук е технически раздел - ако не си сигурен какво пишеш - по добре не пиши за да не се подвеждат колегите!

На 155 капачката е с вгрдаден гумен пръстен и ако не се е одървил играе ролята на клапан който изпуска налягането, така че можеш да развиеш капачката на разш. съд по всяко време и то без да ти измие очите с вряла вода.
                              Я кажете капачка къде може да има, че май и моята тогава е одървена и разширителния ми съд е под налягане и системата е под налягане също! В мануала пишеше че не трябвало май да минава 1.1psi....

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Да със сигурност в пдф-ите има точните стойности, но не помня.
                                Предполгам не е проблем да си намериш нова на старо
                                Last edited by pr_00f; d.m.y г., 17:42.

Comment

Working...
                                X